DSC01915 litenVi erbjuder sommarbete i våra stora, härliga hagar som även har naturligt, rinnande vatten (i alla utom en hage). Betessläpp brukar ske sista helgen i maj eller första helgen i juni. Därefter släpper vi inte in nya hästar i flocken, om det inte är hästar som tillhör gården. Betesperioden sträcker sig sedan t.o.m 31 augusti. Vill man ta hem sin häst tidigare får man naturligtvis göra det. Vi ansvarar för enkel tillsyn (inspektion) av hästarna på betet men hästägarna ansvarar själva för skötsel och vård av sin häst.

   

   

Barfota och avmaskade  

Alla hästar skall vara barfota bak i samband med betessläpp för att minimera risken för allvarliga skador. Skor kan sättas på igen när det är lugnt i flocken, ofta efter 1 vecka. När hästarna kommer skall de vara avmaskade eller så skall träckprov för parasitförekomst ha tagits och indikera "ingen förekomst av parasiter". Unghästar och de som haft mycket parasiter skall avmaskas även under betessäsongen.

  

Vaccination    

Hästarna skall vara vaccinerade mot influensa.

  

Ridbana och volt   

Det finns en ridbana, en takad volt och en spolplatta som man får nyttja. På logen finns sadelhängare och utrymme att förvara sina saker. Det finns även en uppbindningsbom som man kan använda när man gör i ordning sin häst. Boxarna i stallet är uthyrda. Om hästen behöver stallas upp och ledig plats finnes kan man eventuellt få hyra en box mot extra avgift.

  

Stallregler

Ta hänsyn och håll snyggt runtomkring dig! Mocka efter din häst på gården och på vår uppfartsväg. From sommaren 2012 är det av hänsyn till våra barn rökförbud på gårdsplanen. Ring för mer information om du är intresserad! Anna 0709-398382

   

Ibland går det hett till i början, då är det bra att hästarna är barfota! Men oftast verkar de bara ha roligt!